Litigiul dintre Anatol Stati și Kazahstan și una dintre cele mai mari bănci din SUA

shadow
Joi, 06.12.2018 07:40   3577
Un judecător de la un tribunal din Londra a respins marți, 4 decembrie, o încercare a miliardarului Anatol Stati și părțile de a evita un proces intentat împotriva lui și Băncii New York Mellon Corp. (BNY Mellon) din SUA de către Republica Kazahstan, cazul se referă la o "problemă serioasă" care trebuie judecată în instanță cu toate părțile prezente.

Judecătorul Nigel Teare a respins cererea adresată înaltei Curți de către investitorul în industria de petrol și gaz, Anatolie Stati, fiul său Gabriel și două dintre companiile sale, într-o dispută care rezultă din eforturile lor de a asigura plata unei despăgubiri de aproape 507 de milioane de dolari, stabilite acum cinci ani de un arbitraj din Suedia, ca urmare a confiscării de către statul kazah a activelor petroliere.

Ale cui sunt activele sechestrate

Potrivit Law360, Stati și părțile au încercat să anuleze o hotărâre judecătorească din iulie 2018, care a permis Băncii Naționale a Kazahstanului și Republicii Kazahstan să depună o reclamație împotriva lor în Marea Britanie.

Citiți și:

Saga Stati & Ascom vs. Kazahstan a continuat într-o instanță britanică

Kazahstan și banca centrală solicită declararea de către Înalta Curte ca datoriile și activele deținute de BNY Mellon în baza unui ordin de înghețare - cunoscut sub numele de dispozițiile de înghețare - obținut de Stati în Olanda și Belgia sunt numai ale Băncii Naționale a Kazahstanului, nu și ale Republicii Kazahstan. Aceștia doresc, de asemenea, corectarea unor inexactități din dosarele băncii cu privire la relațiile lor de afaceri.

În cerere, Stati și părțile au contestat jurisdicția instanțelor engleze și au susținut că nu ar trebui să fie enumerați în calitate de co-inculpați, întrucât nu au niciun interes pentru a fi invocate drepturile legale.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati