O investiție de 300 de milioane de euro și 20 de magazine Kaufland

shadow
Joi, 06.12.2018 04:43   5657
Primul magazin Kaufland în Republica Moldova va fi deschis în vara anului 2019, a anunțat Marco Hößl, director general Kaufland Moldova, România și Cehia, în cadrul evenimentului Richtfest – sărbătoare în stil nemțesc.

„Ideea expansiunii în Republica Moldova s-a născut acum 5 ani. Inițial, am stabilit să începem cu 3 magazine la Chișinău, iar apoi să mai deschidem cel mult alte 6 magazine pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi ne gândim deja la deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, la construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani", a declarat Marco Hößl.

O investiție de 300 de milioane euro

Potrivit managerului acest lucru se datorează și faptului că pe lângă parteneri de încredere și calitatea extraordinară a construcțiilor, în Moldova a găsit și "un climat investițional extrem de bun și un cadru juridic sigur care este comparabil cu cel al altor state membre UE din Europa de Est”. 

Marco Hößl a afirmat că investitia Kaufland în Moldova va ajunge la peste 300 de milioane de euro și vor fi create pe termen lung peste 2.000 de locuri de muncă.

Advertisement

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a menționat că cel mai bine despre eforturile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri vorbesc faptele și cifrele.

Oportunități pentru toți

La rândul său, Angela Ganninger, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, a vorbit despre faptul că prin această investiție se vor deschide mai multe oportunități, locuri de muncă și prestarea unor servicii de calitate.

"Toate aceste ingrediente duc la un beneficiu de ambele părți. Vreau să urez gazdelor mult succes la finisarea lucrărilor de construcție și aștept cu nerăbdare să merg la cumpărături”, a conchis Angela Ganninger.

„Aceasta este o dovadă că Acordul de Asociere și Liber Schimb dintre UE și Moldova crează condiții pentru extinderea comerțului reciproc, dar și pentru intrarea în Republica Moldova a investitorilor europeni, aducând în acest mod locuri de muncă noi, noi oferte, noi investiții, dar de asemenea și servicii mai bune pentru clienții moldoveni”, a spus șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Primul magazin Kaufland în Republica Moldova va fi deschis pe bulevardul Decebal din Chișinău, va avea o suprafață de peste 4.600 de metri pătrați, 288 de locuri de parcare. 

Salariul minim brut pentru angajați va porni de la 7.500 lei. În plus, în calitate de angajator, compania promite o serie de avantaje: înregistrarea corectă a fiecărui minut de lucru și plată corespunzătoare; echipamente de lucru la standard european, din bumbac organic; tichete de masă începând cu deschiderea magazinelor și cursuri de dezvoltare profesională.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări. Oportunitati