Primii clienți ai programului Belarus au primit compensațiile pentru creditele contractate la MAIB

shadow
Joi, 06.12.2018 07:04   2115
Șase clienți ai Moldova Agroindbank, care au contractat printre primii credite din cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus, au beneficiat deja de compensarea financiară în mărime de 6% a ratei dobânzii.

Aceasta presupune că rata finală aplicată la creditele contractate în MDL constituie doar 3%, fiind una dintre cele mai avantajoase pe piața bancară. 

Banii compensați vor fi redirecționați pentru dezvoltarea afacerilor, implementarea noilor proiecte strategice, la discreția antreprenorilor și conform obiectivelor propuse de fiecare în parte.

Savelii Iabanji, directorul „Centrul Tehnic Ceadîr Lunga” SA a beneficiat de un credit la Moldova Agroindbank, care i-a adus recent și compensarea ratei. „Pentru dezvoltarea afacerii aveam nevoie de o combină. Am studiat piața, am analizat variantele de creditare, iar oferta Moldova Agroindbank a fost în afara concurenței. Un credit cu 3% sunt condiții convenabile pentru orice agricultor întreprinzător, iar tehnica produsă în Belarus răspundea cerințelor și așteptărilor.

Advertisement

Astfel, am prins cel mai bun raport preț-calitate. În sezonul de toamnă, combina Belarus a lucrat intens și eficient în câmp, confirmând justețea deciziei luate”, a declarat clientul Moldova Agroindbank. 

BC “Moldova Agroindbank” S.A. este unica bancă din Republica Moldova care oferă clienților săi oportunitatea de contractare a creditelor pentru achiziționarea tehnicii, a utilajelor agricole și industriale produse în Belarus la condiții avantajoase. Ne bucurăm că primii clienți au recepționat în conturi banii compensați și pot trasa noi obiective de dezvoltare. Fie că își doresc extinderea parcului tehnic, a liniilor de producere sau asamblare, la Moldova Agroindbank le susținem planurile antreprenoriale așa cum își doresc – rapid și avantajos”, a declarat Oleg Paingu, Vicepreședinte al Comitetului de Conducere al băncii.

Avantajele exclusive ale programului de creditare presupun:

finanțarea a până la 90% din valoarea totală a proiectului investițional, inclusiv plățile aferente achitării TVA;

  • contribuția proprie – minim 10%;  
  • finanțarea în MDL, pe un termen de 5 ani;
  • compensarea din partea Guvernului Belarus a ratei dobânzii la creditul acordat în valoare de până la 6%.

La 19 aprilie 2018 Moldova Agroindbank și Guvernul Republicii Belarus au încheiat un contract de colaborare în cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus. Oportunitati