O nouă scumpire la orizont. Unele tarife la serviciile Agenției Medicamentului pot crește de 3-7 ori

shadow
Miercuri, 05.12.2018 05:28   2143
O inițiativă de modificare a Hotărârii de Guvern cu privire la tarifele pentru serviciile prestate de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) prevede o serie de ajustări/majorări de tarife.

Unele chiar destul de semnificativ, de trei, patru ori și chiar șapte ori în comparație cu cele ce sunt în prezent în vigoare.

Majorare de 3-7 ori

Agenția Medicamentului își argumentează inițiativa prin necesitatea de a aduce "în concordanță a Hotărîrii Guvernului Cu privire la tarifele pentru serviciile prestate de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cu prevederile Legii cu privire la medicamente și Legii cu privire la dispozitivele medicale, în contextul amendamentelor operate prin Legea nr. 140 din 27 iulie 2018 pentru modificarea și completarea unor acte legislative", care vizează actualizarea tarifelor pentru serviciile prestate de către Agenție și aplicarea acestora în condițiile Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.

Citiți și:

Cine este vinovat de dispariția a sute de medicamente din farmacii

De exemplu tariful pentru aprobarea studiilor clinice pentru medicamente pentru investigație clinică neautorizată pe plan mondial (substanțe noi).

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Prețuri și inflația   Legislația și reglementările   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati