Ce companie se va ocupa de crearea fondului locativ de serviciu al Ministerului Afacerilor Interne

shadow
Duminică, 02.12.2018 09:46   2224
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a semnat Contractul de Parteneriat Public Privat cu firma Elat Neocons SRL pentru „Crearea fondului locativ de serviciu al Ministerului Afacerilor Interne”.

Compania Elat Neocons ce a câștigat concursul desfășurat în decurs de șase luni în acest scop, este deținută în prezent de firma Vertical Plus SRL, care are doi fondatori - Ghennadi Dilevschii și Igor Salagor.

Cei doi anterior apăreau și ca asociați direcți la Elat Neocons, după care au fondat firma Vertical Plus. Compania Elat Neocons (conectată și la grupul Elat) anunță pe pagina sa web că și-a început activitatea pe piața construcțiilor încă în anul 2011 si "deja de mulți ani este un concurent puternic pe piața construcțiilor din Chișinău".

Compania a executat un șir de lucrări locative pe str.

Advertisement

Socoleni 16/2, str. Gh. Pântea 142 și casa alocată pe șos. Hâncești 212, iar în prezent ridică blocuri pe str. Sarmizegetusa 23 și str. Gheorghe Madan 85/3.

"Acest contract va permite angajaților Ministerului Afacerilor Interne din diferite subdiviziuni să beneficieze de apartamente de serviciu oferite pentru perioada de activitate. Conform acestui contract, 86 de apartamente sunt cu o odaie, iar 115 apartamente sunt cu două odăi", se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit ministerului la începutul acestui an, șapte angajați ai IGSU au primit primele apartamente de serviciu, iar în următorii trei ani vor fi construite peste 300 de spații locative. 

Conform prevederilor art. 63 din Legea nr. 320 din 27 decembrie 2012 cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului, Poliția își creează fondul locativ de serviciu în modul stabilit de Guvern.

"Dacă polițistul nu deține în proprietate privată locuință în localitatea unde activează, acesta are dreptul la spațiu locativ de serviciu pentru perioada de activitate, care se repartizează în limita fondului locativ disponibil și în modul stabilit de ministrul Afacerilor Interne", susține MAI.Oportunitati