Negocieri avansate pentru achiziția unei bănci din Moldova

shadow
Marţi, 27.11.2018 11:14   2012
Câțiva investitori străini ar fi interesați să cumpere pachetul majoritar de acțiuni de 63,89% la a doua ca mărime bancă din Republica Moldova, Moldindconbank.

Potrivit unor surse din cadrul sistemului bancar, un investitor important este deja în negocieri avansate și efectuează și un studiu de due diligence în privința situației de la această instituție financiară.

Vânzarea Moldindconbank ar putea avea loc până la alegeri

Totodată vânzarea acestei bănci este o condiție importantă pentru continuarea programului negociat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și tranzacția ar putea avea loc până la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Prețul inițial de vânzare de 239,50 de lei per acțiune, respectiv valoarea totală trece de 760 milioane lei (circa 44 milioane de dolari sau 39 milioane de euro).

Sergiu Cioclea, guvernatorul demisionar al Băncii Naționale a Moldovei a declarat anterior că speră că și Moldindconbank va ajunge pe mâinile unui investitor strategic, așa cum s-a întâmplat în cazul altor două mari bănci: Victoriabank și Moldova-Agroindbank.

Anterior acțiunile au mai fost scoase la mezat de câteva ori, dar nu s-au găsit cumpărători, iar Parlamentul a fost nevoit să modifice legislația bancară, astfel încât să fie menținută administrarea temporară la Moldindconbank, instituită în octombrie 2018.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati