Mold-Street.com, printre finaliștii la Premiul național de etică și deontologie jurnalistică

shadow
Sâmbătă, 24.11.2018 06:37   1997
Consiliul de Presă a desemnat finaliștii concursului pentru Premiul național de etică și deontologie jurnalistică, ediția 2018. În finala concursului au ajuns patru din cele 16 instituții mass-media nominalizate.

Câștigătorul va fi anunțat la Gala „Jurnaliștii anului 2018”, pe 6 decembrie.

Finaliștii concursului au fost selectați după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experții și membrii Consiliului de Presă. Astfel, în perioada 24 septembrie – 15 noiembrie 2018, consumatorii de media au avut posibilitatea să voteze pe site-ul www.mediaforum.md pentru cele 16 instituții mass-media care au fost propuse pentru Premiul național de etică și deontologie jurnalistică 2018. Ulterior, comportamentul profesional al acestor instituții media a fost apreciat de un grup de experți și de către membrii Consiliului de Presă.

Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților de către public, pe de o parte, și de către experți și membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabilite patru instituții mass-media cel mai bine apreciate în ambele topuri.

Advertisement

Acestea sunt (în ordine alfabetică): portalul Mold-street.com, portalul Newsmaker.md, săptămânalul “СП” (Bălți) și postul de televiziune TVR Moldova.

Conform regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, în cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va decide care din aceste patru instituții media finaliste va primi Premiul național de etică și deontologie jurnalistică 2018. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă își rezervă dreptul de a nu desemna un câștigător dacă va considera că în anul curent nu există instituții media demne de acest premiu.

Câștigătorul concursului va fi anunțat la Gala „Jurnaliștii anului 2018”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei, care va avea loc la 6 decembrie 2018.

Premiul național de etică și deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 și este acordat anual în scopul promovării principiilor etice și deontologice și în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chișinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 – portalului Anticoruptie.md, în 2017 – săptămânalului „Ziarul de Gardă”.Oportunitati