Acționarii Moldova Agroindbank au ales noii membri ai Consiliului băncii

shadow
Vineri, 23.11.2018 14:17   1679
Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Moldova Agroindbank, la data de 22 noiembrie, a aprobat încetarea înainte de termen a mandatului membrilor Consiliului Băncii în exercițiu și a ales o nouă componență a Consiliului.

Schimbarea a intervenit în contextul achiziției unui pachet de acțiuni de 41,09% de către HEIM Partners Limited - un consorțiu internațional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital și AB Invalda INVL.

Conform rezultatului votării, din noul Consiliu vor face parte:

  • Victor Miculeț;
  • Natalia Vrabie;
  • Vasile Tofan;
  • Aliona Stratan;
  • Vytautas Plunksnis;
  • Nicolai Shitov;
  • Maryna Kvashnina. 

Președintele Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari, a adresat mulțumiri foștilor membri ai Consiliului, apreciind înalt profesionalismul acestora: „Am avut o susținere enormă din partea domniilor lor – Victor Miculeț, Natalia Vrabie, Valentina Badrajan, Vasile Carauș, Anatolie Ţurcanu, Ion Bostan, Grigore Belostecinic.

Advertisement

Împreună am depășit etape foarte dificile pentru bancă. Acest Consiliu a susținut toate politicile și strategia băncii, fapt datorită căruia astăzi avem rezultate frumoase și am reușit să soluționăm chestiunea transparenței acționariatului”, a declarat Serghei Cebotari. 

La rândul său, Vasile Tofan, membrul ales al Consiliului, a declarat în cadrul Adunării: „În calitate de acționari, nu am venit ca să revoluționăm lucrurile la MAIB, ci să păstrăm și să dezvoltăm baza foarte puternică existentă. Avem un respect enorm pentru profesionalismul, etica, integritatea actualului management, care a condus banca într-o perioadă foarte tensionată. În continuare, vom reuși ca MAIB să rămână banca nr. 1, iar decalajul față de celelalte bănci doar să crească”.

Pentru perioada următoare, noul Consiliu își propune să majoreze capitalizarea și profitabilitatea băncii, să asigure creșterea organică a băncii și să investească în tehnologii, să poziționeze MAIB în pas cu revoluția tehnologică și să contribuie la atingerea scopului social al băncii, cel de a contribui la dezvoltarea țării. Oportunitati