Miliardarul Stati primește undă verde pentru recuperarea de la Kazahstan a 525 milioane de dolari

shadow
Joi, 15.11.2018 11:50   5256
Pe 13 noiembrie 2018, Curtea Districtuală Columbia din SUA a decis în favoarea lui Anatol Stati și părțile în litigiul contra Kazahstanului, respingând din nou încercările Kazahstanului de a refuza să-și onoreze obligațiile care îi revin în temeiul Tratatului privind Carta Energiei de a plăti despăgubiri de 525 de milioane de dolari. Autoritățile kazahe nu au comentat deocamdată decizia.

Decizia emisă în favoare lui Anatol Stati vine după ce în luna martie a acestui an, instanța americană s-a pronunțat și asupra hotărârii arbitrale emise încă decembrie 2013 la Stockholm, în conformitate cu prevederile Convenției de la New York privind recunoașterea și executarea hotărârilor arbitrale străine, respingând cererile Kazahstanului că aceasta să nu fie recunoscută în SUA.

Ascom poate recupera banii din contul activelor statului kazah din SUA

Potrivit unui comunicat de presă al grupului Ascom, în decizia din 13 noiembrie, "instanța americană a autorizat în mod expres Părțile Stati să ia măsuri pentru executarea hotărârii în valoare de 525 de milioane de dolari din contul oricăror active ale statului kazah din SUA".

Citiți și:

Miliardarul Stati a adus la disperare Kazahstanul. „Vă răspunde pentru asta!”, spun oficialitățile kazahe

"În special, instanța a respins cererea Kazahstanului de a suspenda aceste eforturi de executare și a decis că executarea poate avansa, cu excepția cazului în care Kazahstanul plasează o garanție pentru valoarea deplină a hotărârii. De asemenea, instanța a autorizat Părțile Stati să își continue eforturile de solicitare a dezvăluirii în SUA a oricăror și tuturor activelor kazahe, pe care s-ar putea aplica sechestru", se mai spune în comunicatul Ascom.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati