Samsung a prezentat un smartfon care se transformă în tabletă [SONDAJ]

shadow
Luni, 12.11.2018 05:52   2301
Corporația Samsung a prezentat la San Francisco, SUA, un prototip de telefon intelligent, care îmbină caracteristicile tehnice ale smartfonului și a tabletei.

Dispozitivul de generație nouă este pliabil și va scuti utilizatorii de necesitatea de a cumpăra ambele aparate, au anunțat reprezentanții companiei. Modelul numit ”Infinity Flex” este de dimensiunea unui smartfon obișnuit și are două ecrane, iar la necesitate se transformă într-o tabletă formând un ecran mai mare, scrie publicația DeZeen, specializată pe tehnologiii performante. 

Analiștii pieței, citați de publicație, afirmă că raționalizarea dispozitivelor în acest mod va oferi Samsung un avantaj față de Apple, cei doi producători de electronice fiind înt-un litigiu privind spionajul economic (firma sud-coreeană este acuzată că a copiat proprietățile iPhone).

Advertisement

Samsung a solicitat dezvoltatorilor de platforme Android să înceapă elaborarea de aplicații pentru telefoanele cu ecrane flexibile, care vor fi livrate pe piață la începutul anului viitor. 

În cadrul conferinței de prezentare, Justin Denison – vicepreședintele Samsung Electronics pentru marketingul produselor mobile – a demonstrat prototipul cu un ecan care are 18,5 centimetri pe diagonală. În cazul în care este pliat, dispozitivul arată ca un telefon gros. El însă a refuzat să le permite celor prezenți să-l examineze îndeaproape. 

Samsung nu este singurul

Compania sud-coreeană nu este singura care lucrează în aceeași direcție. Corporația chineză Huawei Technologies a anunțat intenția de a lansa pe piață un smartfon de generația a cincea cu un ecran pliabil în vara anului 2019. Producătorul de ecrane mobile Royole, tot din China, a prezentat săptămâna trecută telefon cu ecran pliant Flexipai, care funcționează în baza platformei Android și ajunge la 19 centimetri pe diagonală în formă deschisă. Royole planifică să lanseze modelul respectiv pe piața internațională în decembrie anul curent.

Apple, la rândul său, a patentat un model în stil retro cu ecran OLED, care are două părți ce alunecă una de pe alta și formează un dispozitiv de genul iPad. Oportunitati