Cel mai mare retailer de haine din lume ar putea intra pe piața Moldovei

shadow
Luni, 05.11.2018 16:01   1827
Gigantul spaniol Inditex, care se specializează în fabricarea și distribuirea produselor textile de diferite branduri cunoscute precum: Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Uterque, Lefties și Stradivarius, admite posibilitatea extinderii comerciale și de producere în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de directorul pentru extindere al Inditex, Alberto Varga Garcia, în cadrul discuției telefonice cu ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici.

Potrivit unui comunicat al Diplomației de la Chișinău, în cadrul discuției oficialul companiei a menționat că pentru moment Republica Moldova se află în vizorul Inditex, examinându-se posibilitatea extinderii comerciale și în țara noastră sub mai multe aspecte.

A fost discutată intenția Inditex de a intra pe piața Republicii Moldova pentru comercializarea produselor sale, în contextul în care este deja prezentă de mai mulți ani pe piețele din România și Ucraina, dar și aspecte legate de posibilitatea prezenței în partea ce ține de fabricarea articolelor textile în centre de producție contractate.

Advertisement

Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume. Compania din Arteixo, Spania operează peste 7.400 de magazine în circa 100 de state ale lumii. În 2017 compania a avut o cifră de afaceri de 25,3 miliarde de euro. De asemenea, Inditex deține proprietăți premium de birouri și retail din întreaga lume.

Fondator al grupului este miliardarul spaniol Amancio Ortega, care în prezent deține o cotă de 59% din acțiunile Inditex. Bloomberg Billionaires Index estimează averea lui Ortega la circa 65 de miliarde de dolari, el fiind al cincilea în topul celor mai bogați oameni din lume.

Compania Inditex dispune de peste 5.000 de fabrici în aproximativ 10 arii geografice, care sunt centre de producție cu capacități foarte mari și mii sau sute de mii de angajați. De exemplu în Maroc – peste 64 de mii, Turcia – peste 100 mii, Bangladesh – peste 346 mii, țările din Asia de sud-est – peste 209 mii, China – 258 mii.Oportunitati