O singură bancă din Moldova a ajuns în Top 200 bănci din Europa Centrală și de Est

shadow
Marţi, 30.10.2018 08:20   4673
O singura bancă din Republica Moldova a fost inclusă în clasamentul celor mai mari 200 de bănci din Europa Centrală și de Est după mărimea activelor, anunță Agenția RIA-Rating din Rusia.

Potrivit RIA-Rating, au fost analizați indicatorii financiari ai peste 1.000 de bănci din 13 țări din Europa Centrală și de Est (CEE) la situația de la 1 octombrie 2018: Belarus, Bulgaria, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Rusia, România, Slovacia, Ucraina, Republica Cehă și Estonia.

Citiți și: 

Băncile din Moldova, codașe în topul CSI: Au active de două ori mai mici decât cele din Armenia și de trei cele din Georgia

În baza studiului sectorului bancar din Europa Centrală și de Est, a fost alcătuit rating-ul celor mai mari 200 de bănci din regiune, în care au nimerit instituții din cele 13 țări.

Cine sunt liderii

Astfel cea mai mare bancă din regiune este Sberbank din Rusia cu active de 470,7 miliarde de dolari, în creștere cu 12,5% față de precedentul clasament. Ea este urmată de alte două bănci cu capital de stat din Rusia, VTB și Gazprombank. O altă bancă din Rusia, Rosselhozbank se află pe locul 9.

Pe locul patru se află cea mai mare bancă din Polonia - PKO Bank Polski cu active de 85,29 miliarde de dolari, iar pe cinci cea mai mare bancă din Cehia - Česká spořitelna, cu active de 62,43 miliarde de dolari. 

În top primele 10 bănci din regiune au mai intrat alte două bănci din Cehia - ČSOB  (locul 6) și Komerční banka (locul 10), Bank Pekao din Polonia (locul 7) și cea mai mare bancă din Ungaria - OTP Bank (locul 8) cu active de 50,7 miliarde de dolari.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati