Sfaturi de leadership date tinerilor de Serghei Cebotari, Președintele MAIB

shadow
Vineri, 26.10.2018 16:36   2187
Centrul pentru tineri „MAIB Studio Avanti” a dat aripi primei promoții de absolvenți ai „Academiei Bancare”, un proiect de educație financiară, la care au participat 12 tineri din instituții liceale și centre de excelență din mun. Chișinău.

Pe parcursul unei luni, discipolii „Academiei Bancare” au fost instruiți într-o manieră interactivă și non-formală de către experții Moldova Agroindbank despre sectorul bancar, caracteristicile serviciilor și produselor bancare, despre leadership și rolul jocului în echipă pentru o carieră de succes.

Deși cursurile „Academiei Bancare” au fost valoroase prin prisma informației învățate de la profesioniști de top de la Moldova Agroindbank, dar și datorită clarificării oferite de orientare profesională în carieră, totuși, cea mai memorabilă parte a vizat întâlnirea absolvenților cu Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB, prezent la ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire.

Tinerii au aflat din prima sursă detalii despre cum funcționează o bancă, despre perspectivele unei ulterioare angajări la MAIB, au ținut să afle viziunea Președintelui Serghei Cebotari privind exodul peste hotare, care a fost parcursul său profesional și ce calități trebuie să aibă un lider, pentru a conduce cea mai mare bancă din Moldova.

Advertisement

„Un lider trebuie să cunoască afacerea în profunzime și să fie un bun strateg”, le-a răspuns absolvenților Serghei Cebotari, subliniind: 

„Trebuie să înveți continuu, să fii carismatic, să ai verticalitate, să crezi în echipă și să o motivezi, să evaluezi permanent lucrurile și să aplici factori de corecție, acolo unde e cazul. E important să ai o intuiție bine dezvoltată și să fii oriunde și oricând un exemplu, pe care echipa să-l urmeze. Pentru a dezvolta aceste calități de lider, etapa esențială este să înveți permanent, să nu te plafonezi, să devii un specialist excelent. 

Vă doresc ca studiile la „Academia Bancară” și în instituțiile pe care le urmați să vă dezvolte capacitățile de învățare, să deveniți profesioniștii și liderii de care are nevoie economia Republicii Moldova!”, a declarat Președintele Serghei Cebotari.

Cursurile au culminat cu prezentarea de către echipe a unor proiecte de educație financiară pentru diferite categorii de vârstă, care urmează a fi implementate de fiecare absolvent al Academiei Bancare în instituțiile în care studiază.

Dacă prima echipă intitulată „The power of the light” a insistat să comunice prin proiect despre diferența dintre creditarea la o instituție bancară și la o instituție de microfinanțare, despre riscurile și comisioanele enorme pe care le implică soluțiile oferite de companiile de microfinanțare, atunci echipa „The future’s hope” a pus accentul pe securitatea informației și pe faptul că banca nu cere date cu caracter personal prin telefon sau mesaje electronice. 

Crearea unui canal pe Youtube, pentru ca reprezentanții băncii să facă vlogging, abordând informații despre sector și produsele bancare, cursuri de educație financiară pe Youtube și traininguri, deschiderea centrelor „MAIB Studio Avanti” în localități din republică – astfel își dorește echipa „Brooklin” să fie promovată educația financiară spre un auditoriu mai mare.  

Următoarea ediție a „Academiei Bancare” va fi lansată în luna noiembrie a.c., proiectul fiind parte a politicii de responsabilitate socială corporativă a Moldova Agroindbank de educație financiară. Oportunitati