Un nou șef la Autoritatea Aeronautică Civilă

shadow
Miercuri, 24.10.2018 04:46   3948
Octavian Nicolaescu este noul director al Autorității Aeronautice Civile (AAC), potrivit blogului de aviație Runway 08.

Potrivit unor surse, numirea vinde după ce Radu Bezniuc și-a dat demisia din funcția de director al AAC, pe care a exercitat-o din anul 2016.

În ședința de Guvern din 24 octombrie, ar urma să fie anunțată oficial despre această mutare.

Conform datelor de pe profilul de LinkedIn al lui Octavian Nicolaescu, între anii 1997 și 2011, a îndeplinit mai multe funcții în cadrul întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, printre care și Director Administrativ.

A lucrat și în cadrul Tcell Tajikistan, fiind director de produs principal (CPO), dar și la compania Moldcell, inclusiv în perioada când acolo șef era Chiril Gaburici, actualul ministru al Economiei și Infrastructurii.

Advertisement

Potrivit unor date până la numirea la AAC a fost manager pe probleme juridice și administrație generală la Moldcell.

Totodată unele surse spun că este o persoană din anturajul lui Ilan Şor, controversatul primar de Orhei și președinte al Consiliului de Administrație al companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Demisia lui Radu Bezniuc vine după ce premierul Pavel Filip ar fi depistat la Autoritatea Aeronautică Civilă un excedent bugetar de circa 40 milioane de lei, dar și ca urmare a opoziției fostului director la anumite scheme dubioase promovate în domeniul aviației civile.

Autoritatea Aeronautică Civilă este o instituție publică de certificare, control și supraveghere în domeniul aviației civile și este subordonată Guvernului.

Autoritatea este responsabilă de eliberarea autorizațiilor pentru efectuarea curselor aeriene regulate și neregulate; perfectarea și implementarea acordurilor internaționale în domeniul aviației civile; verificarea, eliberarea, validarea, suspendarea și revocarea certificatelor de navigabilitate pentru aeronave și altă tehnică aeronautică; certificarea și supravegherea exploatării aerodromurilor (aeroporturilor) și altor servicii și instalații de la sol; elaborarea, coordonarea și implementarea programului național de securitate aeronautică etc.

Citiți și:

Directori, secretari și deputați prosperi cu pensii, îndemnizații și afaceri în străinătateOportunitati