Cum arată noul oficiu al celei mai mari companii din Moldova

shadow
Sâmbătă, 20.10.2018 07:13   3638
Întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz finalizează lucrările la noul sediu oficial de pe strada Pușkin 64 din municipiul Chișinău.

Deși încă nu sunt finisate unele lucrării mai mulți angajați s-au mutat deja acolo. 

Moldovagaz a anunțat deja consumatorii din Chișinău despre faptul că, din 16 octombrie, Centrul de Deservire a Consumatorilor va activa în sediul nou.

Citiți și:

Moldovagaz a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa și cea a Moldovei

Administrația întreprinderii nu dezvăluie costul lucrărilor și când va avea loc inaugurarea oficială, dar cel mai probabil că se va încerca să fie mai aproape de ziua când întreprinderea împlinește 20 de ani de la fondare în actuala formă.

Advertisement

Lucrările la noul sediu au început încă în anul 2009, iar în anul 2013 acestea aveau un grad de realizare de circa 63%. 

Fostul director general Alexandru Gusev explica nevoia de un nou sediu, prin faptul că cel vechi, aflat în vecinătate (peste drum) nu era funcțional și nu corespundea cerințelor actuale.

Noul sediu are aproximativ 12 etaje și se află pe un teren de 20 de ari. Ce suprafață are imobilul încă nu este indicat în datele cadastrale. Totodată nu este clar sursa de proveniență a banilor, adică dacă costul noului edificiu a fost acoperit din tarifele la gazele naturale.

SA Moldovagaz este cea mai mare companie din Republica Moldova și în formula actuală a fost creată în anul 1999, în baza unei hotărâri de Guvern. Atunci, gigantului rus Gazprom i-a revenit 50% din capitalul societății (145 milioane de dolari la cursul de atunci – n.r.), Guvernului Republicii Moldova – o cotă de 35,3%, iar administrației de la Tiraspol – 13,4%. Restul sunt deținute de acționari minoritari.

Citiți și:

Cum explică un secretar de stat faptul că Moldovagaz nu achită dividendeOportunitati