Un nou director BERD pentru Moldova, Ucraina și alte patru state

shadow
Marţi, 16.10.2018 11:57   1117
Matteo Patrone a fost numit director executiv al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru Europa de Est și Caucaz, potrivit unui comunicat al instituției.

Cu sediul la Kiev, el va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele băncii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Investițiile combinate ale BERD în cele șase țări se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor lor. Patrone va prelua poziția lui Francis Malige, primul director general al centrului BERD din Europa de Est, care recent a fost numit director general pentru instituții financiare, la sediul băncii din Londra.

"Sunt onorat și umilit să preiau această nouă poziție la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate țările și va fi prioritatea mea să creez condițiile pentru ca forțele noastre puternice locale să se dezvolte și să se extindă în continuare.

Advertisement

Nevoile sunt imense și oferta noastră este atractivă. Scopul nostru va fi continuarea promovării competitivității economiilor locale, pe măsură ce se apropie de Europa", a comentat Matteo Patrone.

Patrone este cetățean italian și sa alăturat BERD în 2008, în calitate de membru al echipei de capital corporativ, după o carieră de succes în sectorul privat. A fost numit director pentru Serbia în 2012 și director regional pentru România și Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în cele două țări.

Patrone va prelua noul său post începând cu 1 noiembrie 2018.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în Republica Moldova, cu proiecte de circa 1,3 miliarde de euro, în special în proiecte de infrastructură: drumuri, rețele de energie electrică, calea ferată etc. Totodată BERD este acționar important la trei din cele patru cele mai mari bănci din Republica Moldova.

Citiți și:

Cine stă în spatele Consorțiului de investitori ce poate prelua AgroindbankOportunitati