Bătălia pentru activele Asito. Un nou director la compania de asigurări

shadow
Sâmbătă, 13.10.2018 08:00   1992
Fostă altădată cea mai mare companie de asigurări din Moldova, Asito are de cătvea zile un nou manager - Oleg Cârlan, despre care nu am putut afla nimic.

Acesta l-a înlocuit pe Eugeniu Şlopac, care a revenit la conducerea Asito în acest an, după o pauză de cinci ani, mai întâi ca președinte al Consiliului de administrație, iar apoi ca președinte al Comitetului de conducere.

O demisie cum semne de întrebare

El a fost manager al Asito până în mai 2013, dar odată cu venirea unor noi acționari în cadrul companiei, care, potrivit unor informații neoficiale, erau afiliați afaceristului Veaceslav Platon, Şlopac a fost demis.

Citiți și:

Asito își schimbă denumirea și vrea să revină pe piața de asigurări

Acum două săptămâni Şlopac a plecat din funcția de manager al Asito din proprie inițiativă. El a refuzat să comenteze pentru Mold-street demisia sa.

La fel și administrația companiei Asito, dar și reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). 

Potrivit unor surse la mijloc ar fi lupta pentru controlul asupra activelor bancare și imobiliare deținute de Asito, estimate la câteva sute de milioane de lei.

Potrivit unei anchete RISE Moldova, Asito ar fi semnat la finele lunii septembrie 2018, un contract de cumpărare a unui teren de peste 5 hectare din Chișinău, care anterior ar fi aparținut companiei Finpar Invest, afiliată lui Vladimir Plahotniuc.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati