Moldova Agroindbank – printre cele mai mari și mai performante bănci din Europa de Sud-Est

shadow
Vineri, 12.10.2018 15:33   2400
Noua ediție a clasamentului anual ”Top 100 SEE”, realizat de agenția financiară internațională SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe, reconfirmă performanța Moldova Agroindbank și ascensiunea băncii.

Conform indicatorilor de performanță ale băncilor din regiune înregistrați în anul 2017, activele totale și profitul net, MAIB s-a clasat pe locul 67, relevând o urcare cu două poziții în comparație cu 2016.

Potrivit autorilor clasamentului, ”sectorul bancar din Europa de Sud-Est rămâne atractiv pentru creditorii străini în contextul unei îmbunătățiri globale a situației macroeconomice, fapt datorat ratelor scăzute ale dobânzilor și unui climat optimist în rândul mediului de afaceri”. 

”Aprecierea și ascensiunea în clasamentul ”TOP 100 SEE” ne onorează, reconfirmând că strategia de management pe care o promovăm este judicioasă și argumentată, dar și că Moldova Agroindbank este o bancă de referință atât la nivel de țară, cât și regional, surclasând în top bănci cu tradiție din Europa de Sud-Est”, a declarat Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB. 

În topul din ediția curentă, care a analizat rezultatele a peste 250 de bănci din regiune, s-au clasat trei bănci comerciale din Republica Moldova, MAIB fiind lider printre acestea. 

Precizăm că pentru prima dată Moldova Agroindbank a fost inclusă în ”Top 100 SEE” în anul 2010, plasându-se pe locul 100.

AdvertisementOportunitati