Explozie într-un bloc din sectorul Râșcani al capitalei. 3 persoane au decedat

shadow
Duminică, 07.10.2018 05:27   1861
În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc cu 21 etajede pe Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42 .

UPDATE 10.50: Potrivit informațiilor au fost afectate apartamentele de la etajele 13, 14, 15, 16, 17, 18. Salvatorii au găsit la etajul al paisprezecelea corpurile neînsuflețite al unui bărbat și al unui copil. 9 locatari și un pompier au avut de suferit și au fost transportați la spital. Dintre cele 9 persoane, una s-a stins în această noapte. Viața pompierului este în afara pericolului. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, sub dărâmături ar mai putea fi și alte persoane, întrucât există persoane date dispărute.

Conform informațiilor preliminare explozia ar fi izbucnit de la o butelie de gaz. Blocul nu era conectat la rețeaua de gaze.

Din primele date s-a stabilit că deflagrația a afectat mai multe apartamente din blocul locativ. La fața locului inițial au fost îndreptate 7 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr.6 a blocului, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Advertisement

Citiți și:

Explozii și incendii produse de butelii de gaz, soldate cu victime

În procesul de cercetare, salvatorii și pompierii au depistat două cadavre inclusiv și trupul neînsuflețit a unui minor. Corpurile neînsuflețite au fost găsite la etajul 14. Salvatorii și pompierii au evacuat toate persoanele din scara blocului. În urma deflagrației 6 persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al IGSU.

Potrivit ultimilor informații, pompierul este în stare stabilă, având contuzii și leziuni ușoare. În urma leziunilor obținute, un bărbat în vîrtstă de 77 de ani a decedat în spital.

Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane. La fața locului IGSU a instituit o celulă de criză. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău.

Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept. La fața locului este antrenat grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților. Salvatorii și pompierii efectuează lucrări de deblocare și căutare în interiorul clădirii.

Premierul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu explozia din sectorul Râșcani al capitalei.

Citiți și:

Cine sunt proprietarii cafenelei La Soacra și ce riscă eiOportunitati