Cine sunt proprietarii vinăriei ce a câştigat Marele Premiu în domeniul vitivinicol pe anul 2018

shadow
Sâmbătă, 06.10.2018 08:50   1679
Guvernul a decis să decerneze Marele Premiu în domeniul vitivinicol pe anul 2018 întreprinderii municipale ”Sălcuța”, pentru ”merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone”.

Vinificatorii din Sălcuța au obținut înalta apreciere și pentru ”promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”.

Întreprinderea, creată în anul 1995 în baza vechii fabrici de vinuri din satul Sălcuţa, raionul Căușeni, este unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri de înaltă calitate din Republica Moldova.

Ea are în prezent un capital social de 42,7 milioane lei, iar asociat principal este administratorul companiei Sergiu Pâslaru cu o cotă de 70,08%, iar împreună cu cota de 4,37% a firmei Alidared-Com SRL, el are 74,45%.

Stanislav Pâslaru deţine 25% din capitalul vinăriei Sălcuţa, iar firma Tighina-Vin SRL - 0,53%

În anul 2012 cifra de afaceri a companiei a 35,2 milioane lei.

Advertisement

La momentul actual, întreprinderea dispune de aproape 400 hectare de viţă de vie, inclusiv plantate cu soiuri autohtone. 

"Avem peste 400 hectare de viță de vie proprie, cea ce ne permite să producem vinuri de calitate și să controlăm procesul tehnologic de la vița de vie până la sticlă", spunea un an în urmă Maria Coșnete, oenolog la Sălcuța

Timp de peste două decenii de activitate, compania Sălcuţa, membru al Asociaţiei Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate Ştefan-Vodă, a obţinut succese remarcabile în îmbunătăţirea calităţii produselor şi promovarea acestora pe noi pieţe de consum.

Vinurile companiei sunt comercializate pe pieţele din Germania, România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ţările Baltice, Japonia, Belarus, Kazahstan, Ucraina, ţările din Africa, unde este apreciată calitatea şi diversitatea acestora, menționează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pentru merite deosebite, doar în anul 2017, la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, compania a cucerit 10 medalii.

Citiţi şi:

Top 10 piețe de desfacere a alcoolului moldovenescOportunitati