Recoltă-record de floarea soarelui

shadow
Luni, 08.10.2018 07:20   1575
În anul 2018 recolta de semințe de floarea soarelui din Republica Moldova va ajunge la circa un milion de tone, ceea ce va constitui un nou record pentru țară, susține Dumitru Lupu, directorul Departamentului comercial al Grupului de companii Trans Oil.

"Acest rezultat va fi obținut grație unei recolte mai mari la hectar, estimate la 2,6 tone, față de 2,4 tone în 2017 și în condițiile în care suprafețele semănate cu floarea soarelui s-au redus", a precizat managerul în cadrul forumului agrar și logistic "Dnieper-Danube-Black Sea" ce a avut loc săptămâna trecută la Chișinău.  

De ce crește recolta

Potrivit datelor prezentate de Dumitru Lupu în ultimii 4-5 ani producția la hectar de semințe de floarea soarelui s-a majorat cu circa o treime și aceasta s-a datorat atât unor tehnologii mai performante și semințelor de calitate folosite de agricultori, dar și ca urmare a combaterii economiei tenebre. Ultima a dus la situația când agicultorii raportează date mai veridice despre recolta strânsă.

Citiți și:

Grupul Trans Oil are în plan construcția unei noi fabrici de ulei

Directorul comercial al grupului Trans Oil a mai afirmat că între statele din regiune Republica Moldova are cea mai mare cota a suprafețelor de floarea soarelui, circa 24% din terenurile arabile sunt sunt alocate cultivării de floarea-soarelui.

"Pentru comparație: în Ucraina această cifră este de 17%, iar în România de 10%", a subliniat expertul.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati