Guvernul a decis cine este noul acționar majoritar la cea mai mare bancă din Moldova

shadow
Marţi, 02.10.2018 06:13   3699
Ministerul Economiei și Infrastrurii anunță că contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de peste 41% de acțiuni nou-emise de Moldova-Agroindbank (MAIB) va fi semnat între Guvernul Republicii Moldova și Consorțiumul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital).

E vorba de 426.365 de acțiuni noi emise de MAIB, cea mai mare bancă din Moldova, cumpărate două luni în urmă de Agenția Proprietății Publice la un preț total de 450,03 milioane lei.

Citiți și:

Cine stă în spatele Consorțiului de investitori ce poate prelua Agroindbank

Prețul inițial de vânzare stabilit este de 451,43 milioane lei, adică cu 1,5 milioane lei mai mult decât a plătit Agenția. Diferența se datorează costurilor suportate de APP la cumpărarea-vânzarea acestor acțiuni.

În ajun în cadrul unei întrevederi cu Francis Malige, directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare BERD, premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință în special pentru participarea băncii la preluarea Victoriabank și Moldova-Agroindbank. 

Cine sunt investitorii ce iau locul lui Platon

Oficială însă Heim Partners urmează să achiziționeze acțiunile MAIB de la Guvernul Republicii Moldova în cadrul licitației publice desfășurată la Bursa de Valori a Moldovei, în perioada 2-4 octombrie 2018.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati