Răsturnare de situație! Consorțiul de investitori ce vrea să preia Agroindbank și-a extins oferta

shadow
Miercuri, 19.09.2018 13:30   5001
Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital) care vor să cumpere 41,09% din acțiunile noi emise de Moldova-Agroindbank (MAIB) prin intermediul vehicului de investiții Heim Partners Limited din Marea Britanie, ar putea obține și drepturile de vot asupa unei cote de 7,28%.

Astfel în cazul preluării MAIB de către consorțiul de investitori, acesta ar putea ajunge să controleze circa 48,4% din capitalul celei mai mari bănci din Republica Moldova.

Citiți și:

Cine stă în spatele Consorțiului de investitori ce poate prelua Agroindbank

În același timp, Consiliul Concurenței anunță că în prezent analizează concentrarea economică notificată de BERD, Invalda INVL AB și Dealbeta Investments Limited (subsidiara Horizon Capital) ce se referă la intenția de a achiziționa indirect, prin intermediul Heim Partners Limited, o cotă de 41,09% din capitalul social al MAIB.

"Totodată, Heim Partners intenționează să achiziționeze drepturile de uzufruct asupra 75.541 de acțiuni ale MAIB cu drept de vot, care constituie 7,28% din capitalul social al MAIB, deținute de anumiți acționari ai băncii", se menționează într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati