Anunțul lui Plahotniuc: Radu la Sănătate, Ciubuc la Agricultură

shadow
Marţi, 18.09.2018 12:02   2913
Cabinetul de miniștri va avea doi miniștri noi, a anunțat liderul democrat Vlad Plahotniuc. E vorba de fostul primar interimar al capitalei Silvia Radu, propusă în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar directorul AIPA Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului.

Cei doi îi vor înlocui pe actualii miniștri Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici.

Au fost schimbați pentru capacitățile manageriale

Liderul formațiunii Vlad Plahotniuc a argumentat mutarea prin rezultatele sub așteptările oamenilor și nevoie de persoane cu abilități manageriale serioase.

„Persoanele, care vor fi schimbate din funcții, au muncit serios, și-au făcut datoria, însă cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, vor rezultate mai rapide și o comunicare mai directă cu conducătorii instituțiilor vizate. Mai mult! În domeniile supuse remanierilor, urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare și este nevoie de o abordare managerială mai eficientă și mai curajoasă”, a menționat Vlad Plahotniuc.

Advertisement

Silvia Radu a deținut anterior funcția de primar interimar al capitalei din noiembrie 2017 până în aprilie 2018. La alegerile locale din 20 mai pentru Primăria Chișinău a participat în calitate de candidat independent, dar s-a clasat doar pe locul trei. Până în decembrie 2015 a condus Gas Natural Fenosa, cea mai mare companie de distribuție a energiei din Modlova.

Cât despre Nicolae Ciubuc, acesta este director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din septembrie 2016.

Vlad Plahotniuc, a anunțat săptămâna trecută, după întrunirea Consiliului Politic Național al formațiunii, că vor fi operate modificări în componența executivului.

Inițiativa privind remanierile din Guvern ar aparține premierului Pavel Filip, care intenționează astfel să sporească performanța echipei pe care o conduce.

Ultimele modificări în componența Cabinetului de miniștri au avut loc în decembrie 2017. Atunci numărul portofoliilor s-a redus de la 16 la nouă, iar funcțiile de viceminiștri au fost înlocuite cu posturi de secretari de stat.

De asemenea, a fost instituită funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană.Oportunitati