Ce oameni noi vrea să aducă Vlad Plahotniuc în Guvernul Filip

shadow
Sâmbătă, 15.09.2018 07:12   6291
Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat după ședința Consiliului Politic Național al PDM că în cadrul Guvernului condus de Pavel Filip vor avea loc remanieri, pentru a crește performanța echipei și a aduce oameni care pot face reforme.

„Am discutat cu premierul și, pentru a spori performanța echipei guvernamentale, am solicitat posibilitatea de modificare a componenței guvernului. Urmare a discuției, vom face o analiză mai detaliată și marți vom discuta remanierile necesare în cadrul Guvernului, astfel ca tot ce ne propunem să facem pentru Moldova să putem realiza cât mai repede”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Citiți și:

„Filip cel groaznic”. Softul e-Autorizație transport a devenit funcțional peste noapte

Totodată liderul democrat a menționat că Guvernul actual a făcut multe lucruri bune pentru perioada, în care activează, dar mai sunt domenii, în care, deși s-au produs reforme bune, așteptările oamenilor sunt mai mari.

„Și dacă ne-am angajat să dezvoltam aceste domenii mai departe, atunci trebuie să aducem oameni, care pot să facă acest lucru. Am discutat în acest context cu premierul, și dumnealui, pentru a spori performanța echipei, pe care o conduce, propune să opereze schimbări în componența Guvernului”, a declarat președintele PDM.

Advertisement

El a reiterat interesul actualei guvernări de a continua parcursul european al Republicii Moldova, dar, în acelașii timp, a declarat că autoritățile se vor conduce de interesele cetățenilor.

„Modernizarea Republicii Moldova după modelul occidental este cea mai potrivită, dar Guvernul trebuie să-și adapteze prioritățile la cele ale populației”, a mai spus Plahotniuc.

PDM va veni cu propuneri și proiecte apărute în urma consultărilor cu oamenii în teritoriu, precum majorarea pensiilor și salariilor, construcția drumurilor, aprovizionarea cu apă și colectarea deșeurilor, a mai declarat liderul formațiunii.

Guvernul condus de Pavel Filip din ianuarie 2016 a suportat remanieri radicale în perioada de activitate. Unii miniștri au ajuns să fie demiși sau să plece în anul 2017 pentru implicare în scheme de corupție. 

Cea mai semnificativă remaniere a avut loc în luna decembrie 2017. Atunci, președintele PDM Vlad Plahotniuc a anunțat șapte noi membri ai Executivului: ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari, vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, ministrul Justiției – Alexandru Tănase, ministrul Economiei – Chiril Gaburici, vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic, ministrul Agriculturii – Liviu Volconovici și ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi.

În martie 2018, Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcție, iar în locul lui fiind numită Victoria Iftodi.

La ultima ședință a Guvernului, Pavel Filip a criticat dur activitatea ministrului Agriculturii – Liviu Volconovici, care pare a fi unul dintre principalii candidați pentru remaniere.

În aceeași ședință șeful Executivului l-a amenințat cu demisia pe șeful Agenției Naționale a Transportului Auto (ANTA) Vsevolod Bocșanean și a criticat activitatea Serviciului Vamal.

Citiți și:

Guvernul Filip la doi ani de mandat: 15 indicatori economiciOportunitati