„Filip cel groaznic”. Softul e-Autorizaţie transport a devenit funcţional peste noapte

shadow
Vineri, 14.09.2018 12:38   2628
La o zi şi ceva de la avertizarea premierului Pavel Filip cu demisia la adresa directorului Agenției Naționale a Transportului Auto (ANTA) Vsevolod Bocșanean se fac văzute unele efecte.

Astfel, în seara zilei de joi, 13 septembrie, ANTA a anunţat că a fost pusă în aplicare posibilitatea de depunere de către operatorii de transport rutier prin intermediul sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport” a cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT.

Potrivit ANTA, pentru participarea la concursul de repartizare a autorizațiilor CEMT, valabile pentru anul 2019, operatorii de transport rutier vor depune cereri accesând pagina autorizatiiauto.gov.md.

Cererile pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT pot fi depuse de către operatorul de transport rutier, începînd cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie până în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie. 

Totodată ANTA recomandă consultarea ghidului anexat referitor la autentificarea pe portal și depunerea cererilor. 

Deocamdată nu este clar cât de funcţional este acesta, dar operatorii de transport speră că astfel să scape de rândurile la ANTA.

Advertisement

Amintim că în cadrul şedinţei de guvern din 12 septembrie, premierul Pavel Filip a criticat ANTA pentru tergiversarea punerii în aplicare a softului e-Autorizaţie Transport, prin intermediul căruia trebuiau să fie eliberate autorizaţii de transport.

În plus premierul a transmis un mesaj directorului ANTA, Vsevolod Bocșanean, "că dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”.

O analiză realizată de Mold-Street.com a arătat că sistemul informaţional, ce a fost elaborat timp de cinci ani şi a costat câteva milioane de lei, nu putea fi aplicat din cauză că din start elaborarea lui s-a făcut anapoda, fără un caiet de sarcini şi alte cerinţe obligatorii.

În plus la aceasta a contribuit şi blocajul din partea unor autorităţi.

Citiţi şi:

Softul de milioane cu ghinion. Cine e vinovat că transportatorii nu pot obţine autorizaţii onlineOportunitati