„Filip cel groaznic”. Softul e-Autorizație transport a devenit funcțional peste noapte

shadow
Vineri, 14.09.2018 12:38   3002
La o zi și ceva de la avertizarea premierului Pavel Filip cu demisia la adresa directorului Agenției Naționale a Transportului Auto (ANTA) Vsevolod Bocșanean se fac văzute unele efecte.

Astfel, în seara zilei de joi, 13 septembrie, ANTA a anunțat că a fost pusă în aplicare posibilitatea de depunere de către operatorii de transport rutier prin intermediul sistemului informațional „e-Autorizație transport” a cererilor pentru participare la repartizarea autorizațiilor CEMT.

Potrivit ANTA, pentru participarea la concursul de repartizare a autorizațiilor CEMT, valabile pentru anul 2019, operatorii de transport rutier vor depune cereri accesând pagina autorizatiiauto.gov.md.

Cererile pentru participare la repartizarea autorizațiilor CEMT pot fi depuse de către operatorul de transport rutier, începînd cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie până în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie. 

Totodată ANTA recomandă consultarea ghidului anexat referitor la autentificarea pe portal și depunerea cererilor. 

Deocamdată nu este clar cât de funcțional este acesta, dar operatorii de transport speră că astfel să scape de rândurile la ANTA.

Advertisement

Amintim că în cadrul ședinței de guvern din 12 septembrie, premierul Pavel Filip a criticat ANTA pentru tergiversarea punerii în aplicare a softului e-Autorizație Transport, prin intermediul căruia trebuiau să fie eliberate autorizații de transport.

În plus premierul a transmis un mesaj directorului ANTA, Vsevolod Bocșanean, "că dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”.

O analiză realizată de Mold-Street.com a arătat că sistemul informațional, ce a fost elaborat timp de cinci ani și a costat câteva milioane de lei, nu putea fi aplicat din cauză că din start elaborarea lui s-a făcut anapoda, fără un caiet de sarcini și alte cerințe obligatorii.

În plus la aceasta a contribuit și blocajul din partea unor autorități.

Citiți și:

Softul de milioane cu ghinion. Cine e vinovat că transportatorii nu pot obține autorizații onlineOportunitati