Doi miliardari vor să preia o rețea de magazine cu afaceri de peste un miliard de lei în Moldova

shadow
Duminică, 02.09.2018 08:11   5382
Doi miliardari, cehul Daniel Křetínský și slovacul Patrik Tkáč ar putea deveni acționarii majoritari ai gigantului german Metro AG, ce deține rețeaua de magazine Metro din Republica Moldova.

La finele lunii august, gigantul german Metro AG a anunțat că firma de investiții EP Global Commerce din Cehia, deținută de Daniel Křetínský și Patrik Tkáč, a obținut dreptul de a prelua un pachet de 7,3% din acțiunile retailerului deținute de actualul acționar majoritar Haniel. 

Rețeaua Metro de vânzare

Valoarea tranzacției este estimată la 316 milioane de euro. La aceasta se adaugă și opțiunea pentru alte 15,2% din drepturile de vot, în valoarea de 658 milioane de euro.

Citiți și:

Cine vrea să cumpere Gas Natural Fenosa: De la afaceriști din Moldova, la miliardari cehi

Dar asta nu e tot. Distribuitorul ceh de produse electronice Ceconomy, ce controlează un pachet de aproximativ 10% din acțiunile Metro, a anunțat că la fel poartă negocieri cu EP Global Commerce pentru a vinde cota sa.

În consecință, în cazul în care toate aceste negocieri se finalizează cu succes compania de investiții a celor doi miliardari va ajunge să dețină circa 32,5% din acțiunile Metro AG și va fi obligată să facă o ofertă de preluare și a restului acțiunilor grupului german.

Anunțurile au dus la creșterea cotațiilor acțiunilor Metro AG.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele





Teme: Bursa și tranzacții   Proprietari și manageri   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati