Rusia a impus restricții companiei avia Fly One

shadow
Joi, 16.08.2018 18:08   2418
Compania moldovenească Fly One anunță că navele care operau cursele în Federația Rusă vor fi redirecționate către alte destinații, lucru care va cauza rețineri pentru o perioadă scurtă de timp.

Operatorul susține că de vină sunt autoritățile Federației Ruse, care "au impus unele restricții companiilor aeriene care au aeronave contractate în regim de Wet Lease, în special interzicerea zborurilor acestor aeronave în spațiul aerian al Federației Ruse".

Din acest motiv, navele care operau cursele în Federația Rusă vor fi redirecționate către alte destinații, lucru care va cauza rețineri pentru o perioadă scurtă de timp.

Citiți și:

Noua achiziție a celei de a doua ca mărime companii aeriene din Moldova  

Compania își cere scuze pentru incomoditățile create și promite să depună efort ca aceste rețineri să fie evitate iar în caz că vor apărea, să fie cât mai mici.

Advertisement

Potrivit Interfax, Federația Rusă ar fi permis în anul 2016 companiei Fly One, cu titlu de excepție, pentru o perioadă să efectueze curse cu aeronave contractate în regim de Wet Lease. 

De notat că Fly One efectuează curse spre trei orașe din Rusia: Sankt Petersburg, Moscova și Voronej.

Compania deține o cotă de circa 19% din numărul total al pasagerilor deserviți de Aeroportul Internațional Chișinău, iar pentru anul 2018, Fly One își propunea să ajungă la o cotă de 30%. Cel mai mare operator de pe piața Moldovei este compania de stat Air Moldova.

Amintim că Fly One a fost lansată în anul 2016 și are trei aparate de zbor: două Airbus A320 și un Airbus A319. Compania operează zboruri regulate spre 13 destinații și patru curse charter.

În prezent Fly One are trei asociați: Berlă Nicu-Adrian din România (20%), Tudor Carabadjac (40%) și Andrei Ţurcan (40%). Inițial, printre asociații companiei se număra Maria Cebotari, soția vicepreședintelui Partidului Democrat din Moldova Vladimir Cebotari. Oportunitati