Guvernul analizează posibilitatea ieșirii Moldovei din mai multe Acorduri CSI din domeniul energetic

shadow
Marţi, 14.08.2018 06:40   2216
Guvernul Republicii Moldova nu mai vede rostul rămânerii țării noastre în Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii și planifică ieșirea din el. Anterior chiar Rusia a denunțat unele Acorduri CSI din domeniul energetic și gazier.

"În contextul armonizării legislației naționale la acquis-ul comunitar, exercițiu lansat în cadrul acțiunilor de implementare a angajamentelor asumate prin semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, precum și a obligațiilor asumate în calitate de parte semnatară a Tratatului Comunității Energetice, prevederile Acordului propus spre denunțare, precum și activitățile desfășurate în cadrul organizației menționate nu reflectă direcțiile prioritare ale Republicii Moldova în domeniul electroenergetic", se arată într-o notă informativă la un proiect de hotârâre.

Moldova nu mai are nevoie de coordonare cu CSI

Autorul inițiativei, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) menționează și faptul că, "în contextul implementării proiectului de Interconectare a rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, scopurile și activitățile stabilite în Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii nu sunt relevante și nu corelează cu prioritățile fixate de țara noastră la capitolul dezvoltării sistemului electroenergetic".

Citiți și:

Moldova are termen de șase ani pentru a se integra în piața energetică europeană

Totodată, autoritățile susțin că depun eforturi în vederea implementării proiectului de interconectare comună a Republicii Moldova și Ucrainei cu ENTSO-E.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Legislația și reglementările   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati