Ce s-a întâmplat la Londra: Kazahstanul se laudă cu o victorie a lui Pirrus în litigiul cu Ascom

shadow
Luni, 13.08.2018 08:25   3042
O instanță de apel din Londra a adoptat pe 10 august 2018 o decizie interpretată de Kazahstan ca pe o victorie în litigiul de miliarde cu grupul Ascom și familia Stati (Stati și părțile), în timp ce partea opusă spune că aceasta oferă doar o clarificare a procedurii de executare a deciziei Arbitrajului din Suedia din decembrie 2013.

Curtea de Apel din Anglia și Țara Galilor (Divizia Civilă) a clarificat calea prin care Stati și părțile (Anatolie Stati, Gabriel Stati, Ascom Group SA și Terra Raf Trans Trading Ltd) pot să-și încheie procedura de executare în Anglia a deciziei Arbitrajului din Suedia din decembrie 2013, împotriva Republicii Kazahstan, convenind că cauza nu are niciun scop, ținând cont de sechestrele în valoare de mai multe miliarde de dolari impuse în alte jurisdicții.

Kazahstanul se laudă cu verdictul din Londra

"Prin hotărârea pronunțată la 10 august 2018, Curtea de Apel a admis în mod unanim recursul formulat de Stati și părțile în baza hotărârii Înaltei Curți de Justiție din 11 mai 2018, de a anula notificarea făcută de Stati și părțile privind întreruperea procedurii pentru executarea unui arbitraj de 523 milioane dolari împotriva Republicii Kazahstan în Anglia", se arată într-un comunicat al grupului Ascom.

E vorba de executarea deciziei din decembrie 2013, a Tribunalului de Arbitraj din Stockholm, inițiată în Marea Britanie în februarie 2014. 

Ministerul Justiției al Kazahstanului prezintă verdictul instanței britanice ca pe o victorie. "Concluzia judecătorului privind existența unor dovezi suficient de convingătoare că decizia a fost obținută prin fraudă este acum necontestată", se arată într-un comunicat de presă al ministerului kazah al Justiției.

"Suntem mulțumiți că litigiul de executare din Londra, început de peste 4 ani a fost contestat cu succes. Kazahstanul și-a atins scopul în Londra, iar Stati nu poate forța executarea unei decizii în Anglia acum sau în viitor.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati