Asito își schimbă denumirea și vrea să revină pe piața de asigurări

shadow
Duminică, 12.08.2018 09:33   2350
Acționarii companiei de asigurări Asito au aprobat la adunarea generală repetată schimbarea denumirii în Asito Direct.

De asemenea a fost aprobată, o nouă versiune a Regulamentului companiei care prevede schimbarea adresei sediului central.

Citiți și:

137 de milioane de lei din „miliardul dispărut” au fost folosiți pentru procurarea sediului Asito

Trei companii de asigurări sunt de vânzare. De ce nimeni nu se avântă să le cumpere

În cadrul întâlnirii, acționarii au aprobat raportul financiar anual al Asito pentru anul 2017 și propunerea unuia dintre acționari de a trimite o cerere către Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) din partea adunării generale a acționarilor pentru a autoriza reluarea activității de vânzare.

Advertisement

Asta ar semnifica revenirea la activitatea de asigurare, în prezent aceasta fiind suspendată. 

Deocamdată CNPF nu a adoptat nicio decizie în acest sens, pentru că Asito nu a transmis la instituție toate documentele și solicitările de rigoare.

Fostă altădată cea mai mare companie de asigurări din Moldova, Asito a ajuns astăzi una dintre codașele pieței. Compania este implicată în numeroase procese judiciare, iar activele ei au fost sub sechestru până anul trecut.

Totodată un pachet de 84,5% din acțiuni, ce a fost deținut anterior de companii afiliate afaceristului Veaceslav Platon, este de vânzare deja de doi ani, dar nimeni nu se avântă să le cumpere.

În plus compania a rămas și fără sediul ei istoric în urma unor tranzacții dubioase.

Totuși Asito deținea la începutul acestui an active de circa 278 milioane lei și a finalizat anul trecut cu un profit de 5,4 milioane lei.Oportunitati