De la „regii asfaltului” din România la oligarhii ucraineni

shadow
Joi, 09.08.2018 05:46   2606
Un contract pentru reabilitarea (deja a doua sau a treia oară) a 85 de kilometri din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești a fost atribuit companiei LLC Automagistral - Pivden (ТОВ "Автомагістраль-Південь") din Odesa, Ucraina, afiliată unui oligarh ucrainean.

„Este un contract foarte important pentru noi... Cunosc cât de așteptat este acest proiect atât de investitori, cât și de locuitorii din regiune. Cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport și termeni mai mici de realizare a comenzilor", s-a arătat optimist ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Citiți și:

Compania „regelui asfaltului” din România întârzie reabilitarea drumurilor din Moldova

Nu este însă primul ministru care face declarații optimiste în privința acestui segment de drum, care este "reabilitat" tocmai din anul 2012. 

Valuta va curge în Ucraina 

Mykola Tymofeiev, directorul Automagistral - Pivden (ТОВ "Автомагістраль-Південь") din Odesa a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract.

Totodată el a menționat că e prima companie din Ucraina, ce va fi implicată în reparația drumurilor din Moldova. 

"Este prima victorie a companiilor din Ucraina la o licitație de așa proporții pentru lucrări de construcție într-o țară din Europa de Est", s-a lăudat managerul potrivit unui comunicat al întreprinderii. Totodată Mykola Tymofeiev a menționat că valuta va curge în Ucraina, iar lucrările vor fi efectuate în special cu materiale de construcție din Ucraina.

Oficial Automagistral - Pivden este deținută de doi locuitori dintr-un sat din regiunea Odesa: Valeri Korotkov (61%) și Oleg Nalivanii (39%), dar presă locală scrie că în spatele ei ar sta influentul oligarh și primar al Odesei, Ghenadi Truhanov.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Transport și turism   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati