Piața farmaceutică din Moldova în derivă. Vânzările au scăzut cu 11%

shadow
Luni, 06.08.2018 17:19   1373
În prima jumătate a acestui an volumul vânzărilor de pe piața farmaceutică (farmacii) din Republica Moldova a scăzut cu circa 11%, relevă date ale companiei "Pharmaceutical Marketing Group" (PMG), citate de logos-press.md.

Astfel vânzările de medicamente au scăzut cu aproape 9 milioane euro: de la 82,6 milioane de euro în primul semestru al anului 2017, la 73,5 milioane de euro, în aceeași perioadă a acestui an, potrivit logos-press.md.

Piața scade, dispar medicamentele

În volum fizic (în ambalaje/cutii), scăderea a fost de 6,7%. Astfel dacă în prima jumătate a anului 2017, în farmacii au fost vândute 34 de milioane de cutii de medicamente, în aceeași perioadă de 2018-31,7 milioane.

Citiți și:

Piața medicamentelor: prețurile scad, vânzările se prăbușesc

Potrivit publicației, vânzările scad și de la un trimestru la altul. Dacă în primul trimestru din acest an vânzările au constituit 38,2 milioane euro, apoi în al doilea trimestru cu trei milioane euro mai puțin - 35,2 milioane de euro. 

În cutii scăderea a fost de la 16,6 milioane la 15 milioane. Diferența dintre volumul în bani și cel fizic se explică prin "eroziunea" prețurilor.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati