Cine sunt acționarii de la Fincombank amendați de Banca Națională

shadow
Marţi, 31.07.2018 05:41   3086
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a hotărât sancționarea cu amendă a doi acționari în capitalul Fincombank – Biotex Com SRL (6,82%) și Avicomagro SRL (6,82%), firme controlate de două persoane fizice.

Motivul aplicării sancțiunii este "neprezentarea în volum complet a informațiilor/documentelor solicitate de Banca Națională în scopul exercitării atribuției de supraveghere și evaluare a calității acționarilor, în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea băncilor și ale Regulamentului cu privire la deținerea cotelor de participare în capitalul social al băncii".

Amenda de 89.758 lei pentru Biotex Com și de 89.740 lei pentru Avicomagro este aplicată în mărime de 1% din deținerea acționarilor vizați în capitalul social al băncii și va fi vărsată la bugetul de stat.

Potrivit autorității bancare, Fincombank activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontare.

De notat că beneficiar al cotei de 6,82% deținute de Biotex Com SRL este Margareta Malcoci, iar a cotei de 6,82% deținute de Avicomagro SRL este Valeriu Verdeș.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati