Topul salariilor la stat: în 10 companii, câștigul mediu merge de la 13.000 la 25.000 lei

shadow
Luni, 23.07.2018 05:45   7495
Salariul mediu în unele companii de stat este de 4-5 ori mai mare decât salariul mediu pe economie, relevă un raport al Agenției Proprietății Publice (APP).

Angajații din cel puțin 10 companii de stat au avut în anul 2017 câștiguri lunare medii brute de peste 13.000 de lei (650 euro), de două ori și ceva mai mari decât salariul mediu pe economie, care în anul 2017 a fost de 5.697,1 lei (circa 285 de euro), potrivit unei analize APP.

Lider la salarii și la rude de demnitari

În topul câștigurilor se află angajatii MoldATSA (Moldavian Air Traffic Services Authority), întreprindere care răspunde de dirijarea traficului aerian în spațiul național, unde salariul mediu brut a fost anul trecut de 25.020 pe lună (1.250 de euro), de 4,4 ori mai mare decât salariul mediu pe economie.

Chiar și așa la întreprindere exista nemulțumire în rândul personalului, în special al controlorilor de zbor legat de salarizare. În consecință administrația actuală susține că a decis să majoreze salariile pentru ei și să le diminueze pentru personalul administativ.

Citiți și: Reorganizare la MoldATSA

Conflict la MoldATSA. Controlorii de zbor din Moldova ies la protest

"Erau neînțelegeri între direcțiile operaționale și cele administrative, din cauza diferenței foarte mari de salarizare. Până la urmă, prin implementarea unui nou concept de salarizare, neînțelegerile au fost oprite.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Piața muncii   Agricultura și vinificația   Transport și turism   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati