Surpriză la Tiraspol! Primul investitor major în Transnistria este din România

shadow
Sâmbătă, 21.07.2018 10:34   7915
O companie românească este cea care a semnat primul contract investițional cu așa-zisul guvern al autoproclamatei rmn, în condiții preferențiale în baza unei noi legi locale.

Pe acordul investițional și-a pus semnătura chiar așa-zisul premier de la Tiraspol Alexandr Martânov, care a dat asigurări investitorilor români că autoritățile își vor respecta toate angajamentele.

"Vreau să menționez că toate preferințele, toate garanțiile și avantajele care sunt prevăzute de legislația privind investițiile și acordul de investiții vor fi executate de Guvern în totalitate", a declarat Alexandr Martânov.

Contractul de investiții este pentru o perioadă de șapte ani, iar investitor apare grupul Top Geo Serv cu activități în România și Republica Moldova. În Transnistria a fost fondată o altă firmă  Top Geo Serv OOO, la care asociați sunt Iulian Gangan, director și asociat la Top Geo Serv SRL din Chișinău și Ilie Ionuț-Vasile, directorul companiei Metconf Styl Rezist Structuri SRL din Buzău. Toate fac parte din grupul Top Geo Serv.

"Noi avem și alte ideii de investiții în regiune", s-a lăudat Ilie Ionuț-Vasile. 

De notat că Top Geo Serv SRL a deschis deja la Tighina (Bender) o întreprindere în baza Uzinei de asamblare auto din oraș, fiind lansat și procesul de producere.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Companii servicii și branduri   Comerț extern și datoriile   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati