Tranzacție de 450 milioane lei la Bursa Moldovei. Guvernul a cumpărat banca lui Platon

shadow
Miercuri, 18.07.2018 17:53   2769
În cadrul a două tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei (BVB) au fost vândute două pachete de acțiuni ale Moldova-Agroindbank (MAIB) în valoare totală de 450,03 milioane lei.

Cumpărătorul este Agenția Proprietății Publice din subordinea Guvernului, iar tranzacția s-a realizat în baza hotărârii din 20 iunie a Executivului "cu privire la cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică BC Moldova Agroindbank SA".

Prețul de vânzare-cumpărare a fost de 1.054,71 lei pentru o acțiune din pachetul de 37,56% și de 1.064,02 lei pentru pachetul de 3,53% de acțiuni nou emise de MAIB.

Citiți și:

Cine stă în spatele Consorțiului de investitori ce poate prelua Agroindbank

Tranzacția a avut loc aproape la o lună de la semnarea pe 22 iunie, cu Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital) a unui precontract de vânzare a 41,09% din acțiunile noi emise de Moldova-Agroindbank, cea mai mare din Moldova. Dar acțiunile ar putea ajunge și la alt investitor.

După această tranzacție Agenția Proprietății Publice va expune la vânzare pe piața reglementată, prin intermediul licitației cu strigare, ca pachet unic, acțiunile deținute în Agroindbank, la prețul inițial de vânzare, plus costurile suportate la cumpărarea – vânzarea acestor acțiuni.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati