Mega-investiție în căutarea gazului și petrolului moldovenesc: Frontera nu a investit nimic

shadow
Miercuri, 18.07.2018 06:25   3854
Frontera Resources International, firma offshore cu care Guvernul de la Chișinău a semnat un acord de concesiune privind explorarea și dezvoltarea hidrocarburilor în sudul țării, nu a realizat deocamdată nimic.

Potrivit unui răspuns oferit pentru Mold-Street.com de administrația Agenției Proprietății Publice (APP), "lucrările de explorare și evaluare a zăcămintelor de substanțe minerale utile de importanță națională nu au fost începute".

Motivul pentru care nu au început activitățile

Asta chiar dacă a trecut deja un an și jumătate de la semnarea pe 2 ianuarie 2017, a Acordului de concesiune dintre Guvernul Republicii Moldova și Frontera Resources International, în temeiul căruia Frontera are dreptul exclusiv de a explora pentru, producerea și dezvoltarea resurselor de hidrocarburi dintr-o zonă care cuprinde aproximativ 12.000 kilometri pătrați situate în bazinul Dobrogea din sudul Republicii Moldovei.

Citiți și:

Guvernul Filip a concesionat circa 40% din teritoriul Moldovei unui offshore

Cei 12.000 de kilometri pătrați reprezintă circa 36% din teritoriul Republicii Moldova.

Agenția Proprietății Publice explică neînceperea lucrărilor de explorare, prin faptul că potrivit Hotărârii de Guvern nr. 895, din 20 iulie 2016, "termenul limită de inițiere a lucrărilor este de cel mult 24 de luni de la data semnării Contractului".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Piața funciară   Corupția   Gestionarea banilor publici   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati