Republica Moldova în top 10 cele mai inovative economii în domeniul aplicațiilor mobile

shadow
Miercuri, 11.07.2018 06:45   1490
Republica Moldova se află pe locul 48 din 126 de state incluse în clasamentul inovației în lume pe 2018 realizat de Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead și Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO).

Moldova se află pe locul 48, imediat după Ucraina, Vietnam, Rusia și Chile, dar înaintea României și Turciei.

Țara noastră este menționată alături de Ucraina și Vietnam ca state cu venituri reduse, dar care se remarcă "prin performanțe mai bune decât ar fi de așteptat în funcție de nivelul lor de intrare".

Moldova, performanțe la aplicații mobile

În plus Moldova este inclusă pe locul 10 într-un top 15 economii inovative la capitolul crearea de aplicații mobile, în spatele Estoniei, Suediei, Danemarcei sau Koreii, dar înaintea unor state precum Hong Kong, Slovenia, Elveția sau Statelor Unite.

Ratingul global elaborat anual, cu începere din 2007, de către experții Organizației Internaționale pentru Proprietatea Intelectuală este bazat pe 80 de indicatori, de la crearea aplicațiilor mobile până la cheltuielile pentru educație, publicațiile științifice și tehnice, calitatea principalelor universități, posibilitatea microfinanțării și firmele finanțate cu capital de risc, cadrul legislativ al procesului și chiar gradul de influență a corupției. 

Notele pe care le ia la aceste capitole o țară sau alta îți găsesc reflectare într-un indicator de sinteză.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati