O nouă filă în războiul pentru averea lui Vlad Filat

shadow
Vineri, 06.07.2018 05:45   6073
Compania Ipteh, unul dintre principalele active ale fostului premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani închisoare, și-a majorat capitalul social cu circa 17,5 milioane de lei. Decizia acționarilor este contestată de nepotul fostului premier.

Consiliul Institutului de Proiectări Tehnologice Ipteh SA din Chișinău a aprobat pe 29 iunie 2018, lista subscriitorilor la valorile mobiliare plasate de companie prin emisiunea suplimentară închisă de acțiuni.

Cine sunt beneficiarii

Totodată Consiliul companiei "a calificat ca efectuată emisiunea suplimentară închisă de acțiuni, conform Hotărârii Adunării generale ordinare anuale a acționarilor din 29 mai 2018, prin subscrierea unui număr de 1.749.337 acțiuni, având valoarea totală de 17.493.370 lei, ce constituie 100% din numărul acțiunilor anunțate spre plasare".

Citiți și:

Cine a preluat afacerile lui Vlad Filat

La fel a fost aprobată și modificarea Statutului Ipteh SA. privind capitalul social, astfel, după majorare, capitalul social al societății constituie 30 milioane lei, împărțit în trei milioane de acțiuni ordinare nominative, fiecare în valoare nominală de 10 lei, toate de aceeași clasă, cu drept de vot.

Conducerea Ipteh nu precizează însă și cine din acționarii societății a subscris la această emisie de acțiuni. Conform ultimului raport anual disponibil, 49,63% din acțiunile Ipteh erau deținute de Kapital Invest Company din Iași, România, beneficiar final fiind fostul premier.

O cotă de 35,39% era deținută de offshorul Worldway Limited, a cărui beneficiar la fel ar fi fost fostul premier, iar 11,72% de Ion Rusu, nașul de cununie a lui Vlad Filat. Restul de 3,26% revenea unor acționari minoritari. Altfel spus Vlad Filat și rudele dețineau peste 96% din capital.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Litigii comerciale  

Advertisement

Oportunitati