Unde-i miliardul? Procuratura spune că a identificat beneficiarii majoritari ai fraudei bancare

shadow
Miercuri, 13.06.2018 13:48   1528
Beneficiarii majori ai fraudei bancare sunt persoane ce fac parte din grupul Gacikevici și grupul Filat, Veaceslav Platon și Ilan Șor, susține Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Totodată Procuratura a făcut publică și Strategia de Recuperare a mijloacelor financiare sustrase în perioada 2007-2014 din cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Potrivit acesteia, o valoare exactă a cuantumului fraudei bancare nu este stabilită cu exactitate, având în vedere că mecanismul de sustragere a mijloacelor financiare a fost unul complex. Totuși, Procuratura Anticorupție și Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale au obiectivul de recuperare a sumei de 10,7 miliarde lei.

În întregul proces de fraudare, în opinia Procuraturii Anticorupție, au fost implicate peste 200 persoane juridice rezidente și nerezidente, o parte dintre care au fost recunoscute vinovate, prin hotărâri definitive ale instanțelor de judecată: persoane ce dețin statut de inculpat, persoane ce dețin statut de învinuit și alte persoane ce dețin statut de bănuit.

„La acest moment, am reușit, să identificăm beneficiarii finali.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati