Cine a preluat afacerile lui Vlad Filat

shadow
Marţi, 12.06.2018 08:11   16859
Vladimir Rusu, nepotul fostului premier și lider liberal-democrat Vlad Filat (condamnat la 9 ani închisoare), pretinde că fosta soție a lui Filat, Sanda Diviricean, împreună cu finul de cununie al acestora, Virgil Păvăleanu, ar fi înstrăinat ilegal o parte din bunurile fostului premier.

Acesta a difuzat presei și a depus și o sesizare publică în adresa procurorului general Eduard Harunjen, a directorului CNA, Bogdan Zumbreanu, dar și la adresa acuzatoarei care a condus dosarul Filat, Adriana Bețișor, în prezent șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție. 

Bătălia pentru activele lui Vlad Filat

Rusu afirmă că Virgil Păvăleanu, finul de cununie al soților Vlad și Sanda Filat, în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație a SC Kapital Invest Company din Iași și de membru al Consiliului de Administrare a SA Ipteh din Chișinău, ar fi reușit să înstrăineze, cu votul majorității membrilor adunării generale a acționarilor, cele mai valoroase active ale companiei.

Citiți și:

În lupta pentru banii lui Filat s-au inclus și avocații

E vorba de active din România și Republica Moldova. Vladimir Rusu afirmă că bunurile ar fi fost înstrăinate în pofida faptului că o parte dintre ele au fost sechestrate în cadrul dosarului prin care fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la închisoare și de facto se aflau în proprietatea statului.

Totodată el precizează că Virgil Păvăleanu, în calitatea sa de reprezentant al SC Kapital Invest Company în capitalul Ipteh a propus ca Adunarea Acționarilor societății din Chișinău să majoreze capitaul acesteia cu 17,4 milioane lei, ceea ce în final ar duce la diminuarea cotei statului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati