O nouă ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău. A patra din acest an

shadow
Luni, 11.06.2018 05:12   1389
Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, convoacă pe 14 iunie 2018, ora 10.00, ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Este a patra ședință extraordinară a CMC din acest an. De altfel din septembrie 2017, Consiliul municipal al Capitalei nu se poate convoca în ședințe ordinare, ci doar în cele extraordinare.

De altfel în cei trei ani de când au fost aleși, consilierii municipali din Chișinău s-au convocat în ședințe ordinare doar de șase ori, în timp ce în ședințe extraordinare - de 22 de ori și în alte două cazuri au fost ședințe de îndată (ședința de îndată reprezintă termen de convocare a consiliului local în vederea și cu scopul soluționării unor probleme urgente).

Din agenda ședinței extraordinare a CMC figurează 36 de proiecte de decizii, care includ peste o sută de subiecte.

Advertisement

Administrația locală însă nu a publicat și textul proiectelor.

Prima pe ordinea de zie este adoptarea unei decizii legate de proiectul de construcție pe teritoriul municipiului a unui segment din gazoductul Ungheni-Chișinău, după care urmează alocarea de resurse financiare, de ajutoare materiale pentru unele categorii de călători în transportul public, dar și cadrelor didactice, pentru materiale ddactice și rechizite de birou.

De asemenea aleșii locali trebuie să decidă și prelungirea a 13 contracte de locațiune a unor încăperi și semnarea a altor cinci noi contracte, dar și să autentifice dreptul de proprietate privată în câteva zeci de cazuri.

Consilierii ar urma să adopte și o decizie privind demolarea unor construcții auxiliare de la Liceul Mircea Eliade. 

În cadrul ședinței vor fi prezentate și mai multe rapoarte și informații, inclusiv referitor la deciziile de judecată prin care Primăria este obligată să asigure cetățenii cu spațiu locativ, dar și despre situația creată la implementarea proiectului de eficiență energetică sau construcția unor benzinării în parcurile Capitalei.

Citiți și:

Bătălia pentru Primărie: Averea de miliarde a Municipiului Chișinău și unde dispare aceastaOportunitati