10 lucruri mai puțin cunoscute din biografia Cristinei Balan

shadow
Marţi, 05.06.2018 06:08   4199
Vicepreședintele Partidului Democrat, Cristina Balan, propusă la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, a trecut toate procedurile legale pentru numirea în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

"În curând, mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump. Mulțumesc autorităților de la Chișinău pentru încrederea acordată. Este un statut care aduce cu sine o responsabilitate deosebită în a continua dezvoltarea relațiilor între țara noastră și SUA. 

Totodată, am înaintat conducerii Partidului Democrat decizia mea de suspendare din calitatea de membru, pe durata mandatului. Le sunt recunoscătoare colegilor pentru întreaga susținere pe care mi-au arătat-o în această perioadă. Sunt bucuroasă să îmi servesc țara la Washington D.C. într-un an determinant pentru drumul vestic al Moldovei", a scris ea pe o rețea de socializare.

Ţinând cont de importanța acestui post pentru politica externă a Moldovei, Mold-street prezintă câteva lucruri mai puțin cunoscute din biografia Cristinei Balan.

1. Este prima doamnă care va ocupă această funcție cheie pentru politica externă a Republicii Moldova.

2. E născută în Chișinău, în familia lui Ion și Nelea Andrievschii.

3. E căsătorită cu Radu Balan și are doi copii. Ea nu apare ca fondator la vre-o companie. În schimb soțul ei se declară GameDesigner și este director și fondator la câteva companii, inclusiv agenția de publicitate IdenticStudio SRL- Aceasta are printre clienți companii precum Orange, Gas Natural Fenosa, Victoriabank, AIR Moldova, Pro Digital, Angel-S, dar și fundația Edelweiss, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, USAID și ROLISP-UNDP Moldova.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati