Peste 35 de studenți sunt beneficiari ai parteneriatului MAIB-CIU

shadow
Joi, 31.05.2018 18:09   2055
Programul „Burse pentru Viitorul Tău!” și-a desemnat câștigătorii. 37 de studenți de la 9 instituții de învățământ din țară au primit burse în valoare de 7000 lei fiecare în cadrul concursului organizat de Centrul de Informații Universitare (CIU) în parteneriat cu BC “Moldova Agroindbank” SA (MAIB).

22 dintre câștigători sunt studenți din familii cu venituri modeste, înmatriculați în anul I de studiu la instituțiile de învățământ superior din Moldova și 15 bursieri sunt câștigători ai edițiilor precedente, promovați în anul II și III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor.

La eveniment au participat Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, Vicepreședintele Consiliului Rectorilor, Gheorghe Avornic.

Serghei Cebotari a menționat în timpul ceremoniei de decernare că din 2014, MAIB a depus eforturi pentru a consolida proiectul,  punând accentul pe continuitate, pentru a oferi mai multă siguranță și încredere bursierilor.

Advertisement

„Vreau să cred că prin acest proiect reușim să vă dăm un plus de motivație ca să aveți rezultate academice și mai frumoase și cunoștințe bogate pe care să le implementați pentru a crea un viitor prosper  acasă.”

La rândul său, Angela Mușet, Directorul Centrului de Informații Universitare, a specificat: „Ne bucură enorm faptul că, împreună cu partenerul nostru fidel, Moldova Agroindbank, am reușit să continuăm acest proiect de valoare și să oferim suport tinerilor care necesită sprijin financiar pentru a absolvi cu succes anul de studii. Bursierii au dat dovadă de performanțe academice, fapt ce demonstrează că merită să investim în tinerii de astăzi pentru a beneficia de specialiști pregătiți pe viitor.”

Heba Verebcean, studentă în anul I la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, a menționat că bursa reprezintă un suport considerabil  pentru procesul de studiu. „Vreau cu toată ființa mea ca această contribuție să se încununeze cu lauri de succes și cu performanțe academice deosebite.”

Programul „Burse pentru viitorul tău” a ajuns la cea de-a 4-a ediție. În concursul din acest an, au participat 85 de studenți, de la anul I, II și III de studii, secția zi, de la 12 instituții de învățământ superior din țară. Dosarele depuse pentru concurs au fost evaluate de către o comisie independentă de experți. Pe parcursul celor patru ediții anuale ale programului, peste 420 de studenți au participat la concurs, fiind oferite în total în jur de 170 de burse.Oportunitati