Miliardarul Anatol Stati a inițiat urmărirea activelor unui înalt demnitar de stat din Kazahstan

shadow
Miercuri, 30.05.2018 09:52   2598
Tribunalul de Primă Instanță de la Bruxelles a respins pe 25 mai, cererea Kazahstanului și petiția Băncii Naționale a Kazahstanului de ridicare a sechestrului pe toate activele deținute la Banca New York Mellon (BNYM).

Tribunalul a ridicat sechestrul de pe active în valoare de 21,5 miliarde de dolari, dar a menținut sechestrul pentru active mai mari de jumătate de miliard de dolari, sumă ce acoperă prejudiciul de circa 520 de milioane dolari, pe care încearcă să îl recupereze de la Kazahstan, Anatol și Gabriel Stati și două companii ce le aparțin (Stati și părțile).

Kazahstanul nu dorește în mod clar să-și plătească datoria față de Stati

Potrivit unui comunicat de presă a lui Stati și părțile, această ultimă judecată ajută la clarificarea modului de executare a sentinței arbitrale împotriva Kazahstanului și a protecției investitorilor internaționali în general.

Citiți și:

240 de milioane sau 22 de miliarde de dolari? Cum Kazahstanul se luptă cu Anatolie Stati

"În primul rând, Kazahstanul a contestat jurisdicția Curții belgiene, argumentând că activele atașate (numerar și valori mobiliare) trebuie să fie în Anglia (la sucursala din Londra a BNYM). Curtea a respins acest argument, confirmând competența sa de a ordona atașamentul. Această jurisdicție rezultă din faptul că debitorul terț, BNYM, are sediul social la Bruxelles", se arată în comunicat.

Totodată curtea din Belgia a confirmat "validitatea unui atașament terț belgian cu o dimensiune internațională, în speță împotriva unui stat străin, care va fi determinat de legea belgiană.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati