Au rămas 5 zile până la Moldova Automotive Days 2018

shadow
Vineri, 25.05.2018 19:37   2033
Au rămas 5 zile până la Moldova Automotive Days 2018, cel mai important eveniment din industria automotive din Republica Moldova, care se va desfășura pe parcursul a 2 zile , 29-30 mai a.c, la Chișinău, în cadrul Centrului de Excelență Tekwill.

La cel mai grandios eveniment regional sectorial s-au înregistrat peste 250 de participanți dintre care peste 80 sunt potențiali investitori unici, care vor vizita pentru prima dată țara noastră.

Evenimentul are un program complex, divizat pe paneluri cu tematici diferite, bazat pe dialogul direct cu cei mai importanți jucători internaționali din industria automotive. Scopul principal este încheierea parteneriatelor de afaceri cu furnizorii locali, promovarea investițiilor și a exporturilor în acest sector, dezvoltarea potențialului forței de muncă locale.

Participanții la evenimentul Moldova Automotive Days 2018 vor putea, de asemenea, comunica pe temele de interes cu speakeri notorii, printre care manageri regionali, șefi de proiecte, conducători de agenții și instituții publice, directori de companii din sector.

Printre speakerii evenimentului din domeniul automotive vor fi Keisuke MIZUNO, Director General JETRO Romania (Japan External Trade Organization), Cristi IRIMIA, Manager General, Siemens Industry Software, Carmen TOADER, Senior Manager, DTR DRAEXLMAIER Sisteme Tehnice Romania, Thierry-Paul-Gilbert LANDRY, Senior Business Manager, AKKA Technologies Romania,  Stefan GAIBU, General Manager Inbound Operations, Renault Nissan Alliance etc.

Advertisement

Mai mult ca atât, oaspeții vor putea beneficia de informații și tendințe de actualitate din piața componentelor auto, a reglementărilor, exporturilor și cea a forței de muncă din Moldova. Vor afla istoria de succes a companiei Draexelmaier, precum și vor putea participa la Evenimentul Ușilor Deschise ale aceleiași companii.

Absolvenții facultăților inginerești vor putea să-și găsească un loc de muncă la cele 15 companii de automotive din Moldova, care își vor prezenta ofertele de angajare în cadrul unui târg de cariere.

A doua zi, 30 mai, în cadrul „Moldova Automotive Days 2018” se va desfășura evenimentul „Japan Day”,  care va fi dedicat deschiderii laboratoarelor Mitutoyo,  sesiunilor B2B cu 7 companii japoneze, precum și vizitei de studiu la compania Sumitomo Electric Bordnetze din Orhei.

Co-organizatorul evenimentului „Japan Day” este  JETRO (Japan External Trade Organization), organizație, care își propune promovarea relațiilor de afaceri între companiile japoneze si cele din Republica Moldova.

Scopul „Moldova Automotive Days 2018” este promovarea Republicii Moldova ca destinație pentru investiții în industria componentelor auto la nivel regional, crearea unei platforme internaționale pentru interacțiunea dintre actorii naționali și internaționali din industria de automotive, entitățile publice și private pentru dezvoltarea potențialului autohton în acest sector.

 “Moldova Automotive Days 2018” este organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. 

Agenda evenimentului și locațiile sesiunilor pot fi consultate pe pagina – www.automotivemoldova.com.

Oportunitati