Milionar din Chișinău, un fost consilier a lui Dodon etc. sub sancțiunile economice impuse de Kiev

shadow
Vineri, 25.05.2018 07:20   1564
Ucraina a impus sancțiuni economice pe o perioadă de trei ani la circa 2.500 de persoane și companii, inclusiv șapte originari din Moldova sau cetățeni ai Moldovei, dar și uzinei metalurgice din Râbnița, care se află în gestiunea administrației separatiste din stânga Nistrului.

Decizia a fost luată de Consiliul Național de Securitate de la Kiev, și presupune blocarea activelor, limitarea operațiunilor comerciale, împiedicarea retragerii capitalului din Ucraina, prevenirea punerii în aplicare a obligațiilor economice și financiare, precum și interzicerea achizițiilor publice.

Lista ce cuprinde peste 2.500 de persoane fizice și juridice din Rusia, Ucraina, Belarus, Serbia, Bulgaria, Israel, Spania, Italia, Franța, Cehia, Ungaria etc care sunt pedepsite pentru că au susținut agresiunea Moscovei față de Ucraina.

Printre oficialii ruși care se regăsesc în document se numără președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, și artistul Iosif Kobzon.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Tehnologii informaționale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati