Cea mai mare fabrică de ulei din Moldova a ajuns la modernizare

shadow
Luni, 21.05.2018 11:56   2039
Cea mai mare fabrică de producere a uleiului din Moldova, Floarea Soarelui din Bălți, și-a mărit capacitatea de producție cu circa o treime datorită deschiderii unei noi hale moderne de extracție a uleiului. Construcția acesteia se finalizează în luna mai 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al grupului Trans Oil, capacitatea de producție a halei permite prelucrarea a peste 1.200 de tone de semințe de floarea-soarelui pe zi, sau mai mult de 300.000 de tone pe an.

Investiții de 9,5 milioane de dolari

Vechea hală, construită în anii 1960, putea procesa până la 800 de tone de semințe de floarea-soarelui pe zi sau până la 200.000 de tone pe an. Pe lângă toate acestea, echipamentul său era depășit din punct de vedere moral și fizic și nu îndeplinea cerințele actuale.

Citiți și:

Milionarul care l-a însoțit pe premierul Filip în Emirate

Echipamentul pe noua platformă de producere a fost livrat și instalat de compania EuropaCrown Ltd. - unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

Contractorul general a fost compania ucraineană Techmash, care are o vastă experiență în implementarea unor astfel de obiecte strategice în Ucraina. Printre proiecte se numără și construcția celei mai mari uzini metalurgice din Europa de Est – “InterpipeStyle” în Nipru și uzinele companiei Bunge în Ucraina.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   Proprietari și manageri   Agricultura și vinificația   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati