O nouă demisie de la conducerea Primăriei

shadow
Luni, 21.05.2018 11:10   1869
Silvia Radu și-a anunțat demisia din funcția primar interimar al municipiului Chișinău. Aceasta a declarat pe pagina sa de Facebook că astăzi a făcut demersurile oficiale pentru încheierea activității sale în Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit ei, aflarea în această funcție a fost o experiență din care a învățat multe lucruri utile și în care a avut ocazia să cunoască mai bine locuitorii Chișinăului.

Și primar și director de firmă

Silvia Radu a menționat că va continua să sprijine modernizarea capitalei și în activitățile sale viitoare.  Totodată, ea a opinat că cetățenii trebuie să ceară viitorului primar să muncească pentru oraș și să lase politica la o parte.

„Doar așa vom avea parte de schimbări reale în oraș. Vă spun cu certitudine că se pot face lucruri bune pentru oraș, dacă există voință și implicare din partea primarului”, a scris Silvia Radu.

Advertisement

Cu ce se va ocupa ea nu este clar, dar se vehiculează că ar avea rezervat un loc la întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz. 

În acelașu timp o anchetă RISE Moldova a scos la iveală că pe perioada celor cinci luni de aflare la cârma Chișinău, Silvia Radu a fost concomitent și, director de firmă. 

Potrivit legii, demnitarul nu poate să desfășoare activitate de întreprinzător, cu excepția calității de fondator al societăților comerciale. Mai mult, primarul are la dispoziție o lună de zile ca să rezolve situațiile de incompatibilitate, iar dacă nu o face – urmează să fie destituit din funcție. Lucru care însă nu s-a întâmplat în cazul Silviei Radu, se arată în ancheta RISE Moldova. 

Primarul interimar nu a comentat însă informația. 

Reamintim că la alegerile locale anticipate din 20 mai 2018, Silvia Radu a fost candidat independent și a ocupat doar locul 3 cu 17,65% din sufragii.

În turul doi de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, ce va avea loc pe 3 iunie, se vor confrunta candidatul PSRM Ion Ceban și candidatul Platformei DA Andrei Năstase.

Citiți și:

Rezultate alegeri locale 2018. Pentru cine au votat locuitorii CapitaleiOportunitati